Vitamíny pro děti – tyto 3 produkty by měly užívat

Děti potřebují přijímat denně velké množství vitamínů a minerálů, aby správně rostly, vyvíjely se a budovaly své celkové zdraví. Užívat by tedy měly hlavně vitamíny B, C a D. Z hlediska minerálů by měly zvýšený příjem vápníku, železa a zinku.

Nesmíme zapomínat i na konzumaci zdravých potravin. Denně přijímat dostatek zeleniny, luštěnin, ovoce, obilovin, mléčných produktů a potravin s vysokým obsahem bílkovin.

V naší nabídce naleznete vitamíny pro děti, které zajistí zdraví a optimální vývoj dítěte. Určené doplňky stravy vyplní potřebné mezery, které nebyly zajištěny dostatečným přijímáním potravin.

1. Multivitamin pro děti s příchutí třešně

Náš multivitamin chutná jako bonbóny, aby co nejvíce ulahodil dětským touhám a zároveň jim pomáhal budovat silnou imunitu. Každá tableta obsahuje 12 základních vitamínů (vitamíny A, B, C, D, E) a 5 minerálů a stopových prvků (zinek, vápník, železo, jód, měď), které zajistí správný vývoj a zdraví vašeho děťátka.

Vitamíny skupiny B jsou vhodné pro správné fungování metabolismu, pro zdravé srdce a celkovou energii. Jedním z nejdůležitějších vitamínů skupiny B je právě vitamín B12. Nedostatek tohoto vitamínu může vést ke vzniku anémie. Pro vegany může být opravdu náročné získat dostatečné množství z potravin - proto by měly užívat doplňky stravy, které jim tyto živiny doplní.

Vitamin D úzce spolupracuje s vápníkem při tvorbě silných a zdravých kostí. Vitamin D může také působit jako prevence před vznikem chronických chorob. Děti by měly dostávat denně alespoň 400 IU vitamínu D. Jeho nedostatek může u dětí způsobit křivici, problémy s motorikou či svalstvem, různé zlomeniny, bolesti a onemocnění kostí.

vitaminy pre deti

Zinek pomáhá při hojení ran, budování imunitního systému a při růstu dítěte. Nedostatek zinku může způsobit zpomalení růstu vašeho dítěte, proto je třeba jej doplňovat.

Vápník představuje základ pro tvorbu kostí a zubů, a proto čím více podpoříte stavbu kostí svých dětí, tím lépe. Nedostatek tohoto minerálu může vést ke vzniku osteoporózy a křivice.

Děti potřebují doplňovat železo, zejména když rostou. Nízkým obsahem železa mohou disponovat v případě, pokud mají celiakii, silné menstruační stavy nebo jedí omezenou škálu jídel. Železo také pomáhá červeným krvinkám přenášet kyslík po celém těle. Jeho nedostatek může způsobovat, nejen u dětí, ale iu dospělých, únavu a nesoustředěnost.

Náš multivitamin také přispívá k vývoji psychické stránky, k udržení normálních duševních stavů, podporuje správný růst kostí, zubů a činnost svalů. Také podporuje imunitní systém, přispívá ke snížení únavy a vyčerpání dítěte.

mutli deti 4 ovocie

2. Omega 3 pro děti s příchutí citrónu

Pozitivní účinky Omega 3 mastných kyselin, a proč byste je měli dávat svým dětem:

  • podporují růst mozku a jeho celkovou funkci;
  • mohou zlepšit čtení a matematické dovednosti vašich dětí;
  • mohou zlepšit spánek dětí;
  • mohou pomoci při poruše pozornosti dětí (ADHD);
  • mohou zlepšit učení a soustředění dítěte;
  • mohou snížit výskyt alergií;
  • mohou snížit výskyt respiračních onemocnění;
  • mohou pomoci při podpoře zdravých kostí.

Naše žvýkací kapsle s přírodní citronovou příchutí, v produktu Omega 3 pro děti vašim dětem zachutnají, protože „rybí pachuť“ je potlačena a zůstává lahodná chuť citrusového ovoce.

omega 3 deti 2 ovocie

3. Vitamin C + Acerola s příchutí maliny

Děti, které jsou vybíravé a nekonzumují potřebné ovoce a zeleninu, mohou mít v těle málo vitamínu C.

Náš produkt disponuje lahodnou cucavou tabletou s malinovou příchutí a obsahuje až 500 mg vitaminu C. Je ideální pro každodenní užívání dětí i dospělých.

Vitamin C je opravdu důležitý pro zdraví a vývoj vašich dětí, protože pomáhá opravovat červené krvinky, kosti i tkáně a také posiluje imunitní systém. Nejvíce vitamínu C obsahují červené a oranžové druhy ovoce i zeleniny. Příkladem jsou jahody, červená paprika a pomeranče.

Tento vitamín hraje důležitou roli při udržování zdravých dásní a posiluje krevní cévy vašeho dítěte. Tímto způsobem se minimalizuje vznik modřin při různých odřeninách i pádech. Vitamin C pomáhá při hojení ran a brání infekcím.

V případě, že děti pobývají u aktivních kuřáků, stávají se pasivními kuřáky. Takové děti potřebují více vitamínu C, aby se opravily poškozené buňky z cigaretového kouře. 

acerola fotka

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz.

Autor: Bc. Aneta Hoferová

Zdroje:

https://www.webmd.com/health-insurance/features/family-vitamins
https://raisingchildren.net.au/teens/healthy-lifestyle/nutrients/vitamins-minerals
https://www.nutriadvanced.co.uk/news/top-10-reasons-to-give-your-kids-omega-3/
https://www.babycenter.com/toddler/feeding/vitamin-c-in-your-childs-diet_10324695