11 důvodů proč užívat doplňky stravy

11 důvodů, proč byste měli užívat doplňky stravy

I když je vaše strava opravdu pestrá, některé živiny je opravdu náročné získat jen z potravin. Právě doplňky stravy mohou být skvělým pomocníkem a dokáží naplnit potřeby těla, bez ohledu na příjem potravin. Obecně tělo potřebuje doporučené denní množství minerálů a vitaminů, aby fungovalo. Existují stovky důkazů, že kromě zdravé výživy mohou některé doplňky stravy zdraví opravdu prospět.

My Vám přinášíme 11 zdravých důvodů, proč byste do své rutiny měli zařadit užívání doplňků stravy (samozřejmě existuje jich mnohem více 😉)

1. Podporují zdravé stárnutí

Čím jsme starší, tím více se musíme starat o své fyzické zdraví. Ve starším věku je pro člověka obtížnější absorbovat potřebné živiny a určité druhy léků je mohou dále odčerpávat. Efektivní způsob jak pečovat o své tělo i ve stáří je užívání vitamínů, které vám obnoví hladinu živin.

2. Snižují úzkost a stres

Minerály či vitamíny mohou výrazně ovlivnit úroveň stresu a úzkosti. Tělo využívá vitamín B v přeměně potravy na energii, a také udržuje správné fungování nervového systému. Denní užívání vitamínu B může doplnit potřebné zásoby v těle.

Náš produkt vyvážený B-komplex obsahuje 11 vitamínů skupiny B a dokáže pomoci nejen snižovat stres, únavu a vyčerpání, ale dokonce příznivě působí na vzhled pleti, vlasů či nehtů. Také dokáže pomoci ulevit od alergických reakcí.

3. Posilují kardiovaskulární zdraví

Vitamíny B, Hořčík či Koenzym Q10 přispívají ke zdravému kardiovaskulárnímu systému. Pokud se tedy obáváte o své kardiovaskulární zdraví, užívání zmíněných doplňků stravy vám může pomoci udržet zdravé srdce.

Náš produkt Vápník + Hořčík + Zinek, mimo jiné, podporuje zdravou regeneraci a činnost svalů, přispívá ke správnému metabolismu a podporuje imunitní systém.

S postupujícím věkem, produkce Koenzymu Q10 klesá, což přispívá ke vzniku různých chronických onemocnění (i srdečních). Koenzym Q10 vám zajistí pomoc nejen při srdečních onemocněních, ale také při budování imunity.

dochodcovia

4. Pokrývají nutriční základy člověka

Každý člověk se snaží dělat všechno proto, aby konzumoval zdravá a vyvážená jídla, ale může být opravdu náročné přijmout všechny potřebné živiny pouze z jídla. Pravidelné užívání doplňků stravy zajišťuje, že člověk dokáže naplnit všechny požadavky těla na základní vitamíny a minerály.

5. Podporují imunitu

V dnešní době je velmi důležité si budovat svůj imunitní systém. Běžný vitamín, který imunitu pěstuje je vitamín C a je znám jako silný antioxidant. Posílení imunitního systému zabezpečují i tyto vitamíny: vitamín E a vitamin D. Stále je však důležité konzumovat potřebné množství ovoce a zelené listové zeleniny.

Vitamin D a vitamin C najdete spolu i s jinými účinnými látkami v našem produktu IMUNITA, který je bez GMO, alergenů, lepku a laktózy. Vitamíny na imunitu jsou vhodné pro lidi, kteří bývají často nemocní, mají problémy s imunitou nebo chtějí preventivně podporovat své zdraví.

Svůj imunitní systém můžete podpořit i zmiňovaným vitamínem E, který také naleznete v naší nabídce.

6. Udržují organismus v dobrém stavu

Pravidelné užívání vitamínů má výhodu, že udržuje lidský organismus ve velmi dobrém stavu. Vitamíny a minerály pracují na tom, aby tělo fungovalo jak má a aby řídilo základní procesy v těle. Každá živina získaná z doplňků stravy vám může pomoci pro vaše komplexní zdraví.

7. Zlepšují zrak

Zdraví vašich očí podporují zejména vitamíny A, C, E a Selen. Pracujete-li každý den za počítačem, je vysoká pravděpodobnost, že vaše oči budou dlouhodobě namáhány, unaveny a bude přetrvávat pocit suchosti a pnutí. Vhodným způsobem jak eliminovat zmíněné bolesti jsou preventivní opatření a nimi je užívání vitamínů podporujících zdraví očí.

Náš vitamín A&D pomáhá nejen při úlevě očních problémů, ale také při podpoře růstu kostí a podporuje odolnost proti infekcím postihujících dýchací ústrojí.

8. Podporují funkci mozku

Jednou z dalších výhod užívání vitamínů je, že mohou zlepšit funkci mozku a podporovat duševní zdraví člověka. Například taková deprese a úzkost může být způsobena i nedostatkem potřebných živin v těle. Není tedy na škodu přijímat vitamíny, které takový stav mohou urovnat. Dbejte však na to, abyste užívali opravdu kvalitní vitamíny.

9. Podporují metabolismus člověka

Mezi vitamíny, které podporují zdravý metabolismus člověka, patří vitamíny skupiny B (riboflavin, thiamin, B6, B12, biotin a folát). Tyto vitamíny spolupracují s konkrétními enzymy v těle, aby zpracovávaly energii získanou z tuků, bílkovin a sacharidů. Zravá strava a dostatek pohybu také dokáže udržovat metabolismus v kondici, což jsou základní faktory pro zdravé stárnutí a celkový zdravotní stav.

ovocie broskyne a marhule

10. Podporují zdraví kostí a kloubů

Náš produkt Vápník + Hořčík + Vitamin D je kombinací důležitých složek podporujících nejen zdraví kostí, ale také celkové zdraví. Vápník přispívá k udržování zdravých kostí a zubů, přispívá ke správné srážlivosti a k látkové přeměně. Hořčík podporuje správný metabolismus a posiluje vaše srdce. Produkt disponuje Vitamínem D, který napomáhá vstřebávat vápník, uchovávat jej a později i využívat.

Vitamíny na klouby dokáží přinést péči o klouby a celkový pohybový aparát. Proto neváhejte vyzkoušet produkt Kloubní výživa, který svým unikátním složením působí na daný problém, což zaručuje vysokou účinnost.

11. Zlepšuje stav pokožky a vlasů – vitamíny na vlasy

Doplňky stravy podporují zdraví vlasů, nehtů a pokožky. Pokud vás trápí ekzém, suchá pokožka nebo tvořící se akné, pomoci vám mohou vitamíny E, A a vitamin C, které vaše přetrvávající problémy pomáhají zmírnit. Skvělým tipem na roztřepené konečky vlasů nebo řídké vlasy je přijímání vitaminu B3 a vitaminu C. Docílíte tak vašich vysněných hustých a pevných vlasů.

Závěrem je, že užívání vitamínů může dopomoci vašemu zdraví a zlepšit tak celkovou pohodu či životní styl. Nicméně, důležité je užívat vitamíny pravidelně a kombinovat je s nutričně hodnotnou a vyváženou stravou. Nezapomeňte také na pravidelný pohyb. Ať už si zvolíte formu procházky nebo aktivní druh sportu, je to čistě na vás. Je však třeba mít na zřeteli, že pohyb je také velmi důležitý aspekt správného fungování těla.

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz.

Autor: Bc. Aneta Hoferová

ZDROJE:
https://www.centrum.com/learn/why-are-vitamins-important/
https://www.ghp-news.com/11-benefits-of-taking-vitamins/
https://www.pexels.com/sk-sk/