Jsou doplňky stravy vhodný vánoční dárek?

Odpověď je ANO. Doplňky stravy jsou opravdu skvělým dárkem a nejen pod vánoční stromeček, ale také jako forma narozeninového potěšení. Produkty jako Vitamin D, Probiotika, Omega 3 a Kurkumin mohou být skvělým dárkem právě ve vánočním období, kdy převládá zimní a sychravé počasí, které dává naší imunitě opravdu zabrat! Chceme přece svým nejbližším darovat zdraví a z doplňků výživy může mít užitek každý.

V zimním období se méně vystavujeme slunečnímu záření, a proto je vhodné začít užívat Vitamin D. Tento vitamín zajistí, že vaše tělo a kosti budou i během zimních měsíců zdravé a silné. Neváhejte a obdařte své blízké tímto zázrakem!

Vitamin D se, mimo jiné, podílí na fungování imunitního systému, přispívá k ochraně buněk před vznikem stresu a zklidňuje nervy. Také dopomáhá ke kvalitnímu spánku a snižuje citlivost na bolest. 

vitamin d vegan kopa

Dalším produktem jsou Probiotika, která jsou nezbytná pro správné fungování trávení. A právě v dnešní době, kdy většina lidí konzumuje množství polotovarů a zápasí s trávením, vás probiotika mohou zachránit.

Produkt Omega 3 může potěšit zejména naše prarodiče, protože dopomáhá ke zdravému a silnému srdci.

Složka kurkumin se nachází také v našich produktech na podporu imunity a jeho významnou vlastností je že vystupuje jako antioxidant.

Kurkumin také pomáhá neutralizovat toxiny v těle, které vznikají na základě neustálého vystavování se chemikáliím a pesticidům. S takovými škodlivými složkami se setkáváme dennodenně na různých místech. Dokonce, i v naší domácnosti!

Věděli jste, že množství chemikálií se uvolňuje právě z nábytku, strojů, koberců a čistících prostředků? Tyto těkavé organické sloučeniny se mohou vyšplhat až na toxickou úroveň nebezpečnou pro tělo. K takovým toxinům se mohou přidat další škodliviny, jako jsou: bakterie, plísně a prach. Právě antioxidanty vám pomohou tyto škodliviny odstraňovat a eliminovat.

Proč darovat doplňky stravy jako dárek pod stromeček?

1. Svým blízkým darujete víc než jen materiální věci

Rozdávání dárků může být občas náročné, protože lidé nechtějí kupovat jen další věc do počtu, která za dva dny uvízne na poličce. Pokud chcete, aby byl váš dárek 100% využitelný a měl řadu benefitů z hlediska zdraví, tak právě doplňky stravy jsou vhodná volba.

2. Na své blízké budete mít velký vliv

Prostřednictvím darování doplňků stravy budete mít na své blízké pozitivní vliv, protože jim posílíte zdraví a budete je motivovat k jejich pravidelnému užívání.

Jak vybrat správný doplněk stravy podle věku?

Pro lidi nad 50 let zvolte doplňky stravy, které obsahují zejména složky jako jsou: Vápník, Vitamin D, Vitamin B6, Vitamin B12 a kyselinu listovou.

Kyselina listová je vhodným produktem pro těhotné ženy, protože zabraňuje vzniku deformit plodu a také zvyšuje tvorbu mléka. Dalším benefitem je, že snižuje bolest, zpomaluje šedivění vlasů a pomáhá potlačovat chudokrevnost.

Pro dospělé od 19 – 50 let nakupujte tak, že myslíte na jejich životní režim. Pořídit jim můžete například produkt multivitamíny, produkty na zlepšení imunity nebo Vitamin C, aby byli odolní vůči chorobám. Také nakupujte pro ty, kteří potřebují dodatečnou dávku energie, kterou ztratili během pracovní doby nebo vysokoškolského rozvrhu.

Jak vybrat správný doplněk stravy podle zájmů blízkých?

Zaměřte se na aktivity, které vaše blízké dělají šťastné nebo problémy, které potřebují vyřešit. Udělejte si na každou osobu seznam, kde uvedete její konkrétní potřeby, zájmy nebo problémy.

V případě, že máte v rodině někoho, kdo studuje na vysoké škole a má množství povinností, pořiďte mu doplněk určený ke koncentraci a soustředění. Poradili bychom Vám multivitamín, který dodává energii, snižuje únavu, je vhodný pro údržbu nervové soustavy a zlepšuje funkce mozku.

Pokud máte v okolí sportovce, sáhněte po doplňcích, které zlepšují stav kostí, svalů a zvyšují energii. Příkladem může být produkt Kolagen + kloubní výživaKolagen obsahuje 14 významných složek, jejichž kombinace vytváří účinný produkt pro pohybové ústrojí.

V případě, pokud najdete ty vhodné doplňky výživy, zkuste svým blízkým vytvořit wellness balíček. Wellness balíček může být naplněn předem určenými doplňky stravy, teplými ponožkami a chutným čajem. Balíček si můžete objednat přímo na našem e-shopu a je z čeho vybrat. Najdete tam například balíček pro muže, balíček pro seniory, balíček pro ženy a mnoho jiných.

vitaminové balicky darcek

Nezapomínejte! Investováním do zdraví svých blízkých, prostřednictvím vitamínů a minerálů, jim ukážete, jací jsou pro vás důležití.

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz.

Autor: Bc. Aneta Hoferová

Zdroje:

Kniha Veda života, Dr. Stuart Farrimond

https://www.naturewise.com/blogs/blog/the-gift-of-supplements-do-s-and-don-ts

https://lifeseasons.com/blog/gift-ideas-for-health-and-wellness-supplement-gifts/

https://blog.naturalwellbeing.com/the-ultimate-guide-to-gifting-supplements-this-holiday-season

Fotky: pexels, canva