Jak udržet energii během dlouhých letů a zvládnout zažívací problémy na dovolené?

Při cestování, ať už se jedná o dlouhé lety nebo dovolenou, je důležité věnovat pozornost svému zdraví a pohodě. Dlouhé hodiny strávené ve vzduchu nebo v cestovním ruchu mohou být náročné na tělo i mysl. V tomto článku se podíváme na způsoby, jak udržet energii během dlouhých letů a zároveň jak zvládat možné trávicí problémy, které mohou ovlivnit vaši pohodu během dovolené. Od jednoduchých stravovacích tipů po vhodné doplňky výživy, zjistěte, jak si zpříjemnit cestování a udržet si zdraví i na cestách.

cestovanie_vitamíny

Jak podpořit energii během dlouhých letů?

Jezte rozumně

Zabalte si zdravé občerstvení (sušenky, granolu, ořechy...) a pijte hodně vody. Typické občerstvení, které je podáváno na palubě letadla není z hlediska nutričních hodnot ideální.

Pro optimální zdraví a výkonnost nezapomeňte užívat také Multi Vitamineral PREMIUM, který obsahuje až 36 složek v jedné kapsli. Je navržen tak, aby poskytoval všechny potřebné živiny pro lidi s vysokou fyzickou i psychickou zátěží. Jeho tekutá gelová kapsle se rychle vstřebává, snadno se polyká a nezatěžuje žaludek.

Pohodlně se oblečte

Ať už cestujete letadlem, autem nebo jiným dopravním prostředkem, je důležité zvolit oblečení, ve kterém se budete cítit maximálně pohodlně. Dlouhé hodiny strávené na cestách mohou být velmi náročné, a proto není nutné zbytečně zhoršovat situaci tím, že si vyberete stylové a nepohodlné oblečení. Zvolte raději pohodlný svetr a oblíbené tenisky.

Zkuste si pospat

Dopřát si dostatek kvalitního spánku během cestování není tak jednoduché. Pokud nejste zvyklí spát v cizím prostředí zkuste si do letadla přinést něco osobního. Například masku na oči, pohodlný polštář či příjemnou knihu, které vám zaručeně pomohou usnout.

Jak zvládat trávicí problémy během dovolené?

Nepřejídejte se

Dovolená často zahrnuje návštěvy mnoha restaurací a ochutnávání rozmanitých jídel, což může být velkou zábavou. Nicméně, přejídání roztahuje žaludek a jeden výzkum ukázal, že lidé, kteří se přejídají, mají 10-krát vyšší riziko, že budou potřebovat lékařskou pomoc z důvodu trávicích problémů.

Pijte dostatek vody

Dehydratace je další častou příčinou zácpy, proto je důležité, abyste během dovolené pili dostatečné množství vody. Před odcestováním si však ověřte, zda je voda v cílové destinaci pitná. Pokud pochybujete o bezpečnosti této vody, pak zvolte balenou vodu. Dále je velmi důležité, abyste se vyhýbali kostkám ledu, které mohou být také kontaminovány.

Jezte hodně vlákniny

Abyste se během dovolené pravidelně vyprazdňovali, je důležité konzumovat hodně vlákniny. Mezi nejlepší zdroje vlákniny patří například:

  • ovoce;
  • zelenina;
  • ořechy;
  • celozrnné výrobky;
  • fazole.

Poohlédněte se po doplňcích stravy, které podpoří vaše trávení

  • Očista trávení a střev

Doplněk stravy Očista trávení a střev podporuje správnou peristaltiku (pohyb střev), zdravé trávení, metabolismus a podporuje funkci pokožky a imunity. Tento chutný nápoj s příchutí citrónu je ideální pro ty, kteří pečují o svůj metabolismus a celkové zdraví.

Obsahuje dvě druhy prebiotických vláknin, L-glutamin, extrakt z kanadských borůvek, vitamíny C, B5, B6, biotin a minerály zinek a hořčík. Je veganský, bez alergenů a vhodný pro lidi s bezlaktózovou či bezlepkovou dietou.

  • Očista tlustého střeva

Očista tlustého střeva podporuje správné fungování trávicí soustavy a její pročištění. Obsahuje byliny, které podporují přirozené vylučování, normální trávení, zdraví střev, posilují imunitu a snižují nadýmání.

  • Probiotika

Probiotika podporují zdraví střev tím, že pomáhají udržovat rovnováhu mikrobiální flóry. Zlepšují trávení tak, že podporují rozklad potravy a vstřebávání živin. Také mohou pomoci snižovat nadýmání a plynatost.

  • GASTRO

Produkt GASTRO je navržen tak, aby účinně zmírnil kyselý pocit v jícnu, potlačoval reflux (zvracení žaludečních šťáv do jícnu), redukoval nadýmání a minimalizoval zvýšené říhání. Kromě toho pomáhá eliminovat nepříjemnou kyselou nebo hořkou pachuť v ústech. GASTRO je ideálním řešením pro ty, kteří chtějí podpořit své trávení, udržet zdravý žaludek, čistou dutinu ústní a zdravé sliznice.

vitamíny

Skvělý tip na cestování!

Cestujete a snažíte se ušetřit místo ve svém zavazadle? Máme pro vás efektivní způsob, jak si zabalit své oblíbené doplňky výživy. Stačí si připravit všechny vitamíny na každý den a uložit je do jednotlivých přihrádek dávkovače. Takto budete mít vše přehledně a jednoduše připraveno, bez zbytečných obalů, které zabírají místo.

Všechny zmíněné doplňky výživy naleznete na www.drvitamin.cz

 

Autor článku: Bc. Aneta Hoferová

Zdroje:

https://www.healthline.com/health-news/how-to-keep-your-gut-healthy-while-traveling#1.-Dont-overeat

https://www.smartmeetings.com/meeting-planning/health-and-wellness/92780/5-ways-stay-energized-traveling

https://www.pexels.com/sk-sk/photo/1051075/