Jak se udržují ve formě aktivní sportovkyně 49+?

Dr.Vitamin se stal sponzorem slovenského týmu basketbalistek 49+. Pomáháme jim k jejich přípravě na Mistrovství světa ve městě Pesaro v Itálii.

Tým se skládá z hraček z celého Slovenska. My jsme se setkali se čtyřmi, které působí na východním Slovensku a aktivně se připravují na přicházející seniorské Mistrovství světa v basketbalu. Oslovili nás, aby se při této příležitosti Dr. Vitamin stal jejich sponzorem. Vycestovali jsme za nimi a promluvili si o jejich zdravém životním stylu a přípravě na Mistrovství světa.

Jelikož se jedná o kategorii 49+, jejich hlavním záměrem je posílit klouby, dodat potřebnou energii, podpořit sportovní výkon a v neposlední řadě zmírnit svalovici a vyčerpání po náročných trénincích. Většina z nich se basketbalu věnuje již několik desítek let a začínali s ním když jim bylo 8 let. Je opravdu obdivuhodné, že i v takovém věku stále aktivně sportují a udržují se v kondici.

slovenské basketbalistky

Jednou ze zmíněných basketbalistek je paní Silvie, která pracuje jako právnička ve veřejnoprávní institucí a součástí týmu Maxibasket je přibližně 3-4 roky.

Další stále aktivní basketbalistkou je Anička, která pracuje jako referentka zákaznického oddělení a basketbalu se věnuje již od velmi mladého věku.

Paní Aďka vlastní realitní kancelář a vystudovala právničku. Stejně jako paní Anka je součástí tohoto basketbalového týmu již 15 let.

Poslední poptávanou basketbalistkou je paní Evka, která se věnuje učitelství matematiky a fyziky. Basketbal hraje od dětství a součástí Maxibasketu je také 15 let.

final

Těmto talentovaným hráčkám jsme položili pár zajímavých otázek.

Jaké jsou Vaše životní rady a tipy pro vaše vrstevníky?Jak se udržujete ve formě?

„Pomáha nám tento kolektív, nakoľko sa tešíme, že si spolu zabeháme. K tomu sa zdravo stravujeme. Všetky milujeme ovocie a zeleninu, ale nepohrdneme ani chutnou slaninou či klobásou.“

Co Vás motivuje být neustále součástí týmu reprezentantek za Slovensko? Proč děláte tento sport?

„Nejde tak ani o prichádzajúce Majstrovstvá sveta ako o to, ako sa neustále stretávame (minimálne 2x do týždňa). Strašne nás to baví a nevieme si bez toho predstaviť život. Je skvelé, že sme sa takto stretli a vieme reprezentovať naše mužstvo na medzinárodnej úrovni. Spájame zábavu, spoločné chvíle a športové výsledky do jedného.“

Proti jakým soupeřům nastoupíte na nadcházející MS? Kdy a kde se budou konat?

 „V našej kategórií je približne 18 tímov, vrátane množstva Európskych krajín či Brazílie. MS sa budú konať od 20. júna do 30. júna v talianskom meste Pesaro.“

Užíváte v běžném životě doplňky stravy?

„Užívame hlavne horčík kvôli uvoľneniu celého tela a svalovým kŕčom. Taktiež, spirulinu či propolis."

Jak vám pomůže, že vás Dr. VITAMIN bude sponzorovat na přípravě na Mistrovství světa?

„Očakávame, že vaše produkty nám na príprave naozaj pomôžu. Myslíme si, že vaše doplnky výživy nám pomôžu pred zápasom, lepšie sa nám bude behať a aj po zápase, keď budeme unavené a vyčerpané v rámci regenerácie.“

Paní Aďa se také vyjádřila, že se nesmírně těší na užívání produktu Kolagen + kloubní výživa, protože má bolesti v kyčelním kloubu.

produkty, kteté užívají slovenské basketbalistky

Tento tým zaznamenal v minulých turnajích řadu úspěchů. Z Ameriky, z města Orlando si přinesli zlatou medaili a z Toskánska či Nového Sadu stříbrnou medaili.

Celému týmu přejeme na Mistrovství světa množství energie, sil a hlavně úspěchů. Pro naši společnost je pocta sponzorovat takové úspěšné a cílevědomé ženy.

Všechny zmíněné doplňky výživy naleznete na našem webu www.drvitamin.cz