5 věcí, které byste měli začít dělat každé ráno, abyste měli během dne více energie

Crrrrrr! Budík opět zvoní a další den je před námi. Většina lidí je ráno unavená, mrzutá a bez energie - kdyby můžeme, vypneme budík a spíme dál. To, jak vypadá naše ráno, dokáže ovlivnit celý den. Pokud ráno začneme s těmi správnými věcmi, dokážeme si udržet dobrou náladu celý den. Proto vám dnes přinášíme 5 věcí, které byste měli začít dělat každé ráno, abyste měli více energie během dne.

1. Krátké cvičení

Ano, zase cvičení :) Jelikož je tělo po probuzení ztuhlé a svaly jsou stažené, krátké cvičení bude k užitku. Nemusí jít o nic náročné - krátký 10 minutový strečink, jóga, případně procházka nebo běh. I když se vám ze začátku nebude chtít, stačí vydržet pár dní a tělo si na ranní pohyb rychle zvykne a vy si nebudete umět bez něj představit vaše rána.

1_4

2. Studená sprcha 

Pokud se zvyknete sprchovat ráno, zkuste teplou vodu vyměnit za vlažnou. Pokud to je pro vás náročné během celého sprchování stačí, když na závěr otočíte kohoutek na 30-60 sekund a vydržíte pod studenou vodou. Rychle vás to probere, rozproudí krev a posílí imunitu.

2_4

3. Výživná snídaně

To, že ráno dělá den a že snídaně je nejdůležitější jídlo dne už všichni víme. No ono to tak skutečně je. Pokud tělu ráno nedáte "palivo", nemůžete od něj očekávat, že bude fungovat. Nezapomeňte, že snídaně by měla mít dostatek bílkovin a sacharidů, abyste udrželi vysoký level energie.

5

4. Vitamíny

Ráno je dobrý čas na vaše doplňky stravy. Doplní to, co vám chybí v potravě, sníží vám únavu a vyčerpání a dodají energii. Kromě toho dokážete při pravidelném užívání posílit imunitu, zkrášlit pleť, vlasy i nehty, posílit kosti a mnoho jiného. Doporučujeme kvalitní přírodní doplněk Multivitamineral, který plně pokryje denní potřebu vitamínů a minerálů.

3_2

5. Naplánujte si cíle na daný den/týden

Když budete mít jasný plán na daný den, bude pro vás jednodušší udržet si to správné tempo a motivaci. Vezměte si zápisník a sepište si, co všechno chcete udělat a napište čas, kdy to chcete udělat. Můžete si vedle nechat prostor na zaškrtnutí splněných úkolů. Když uvidíte, kolik jste toho během dne stihli, budete mít super pocit a také vaše sebevědomí poroste.

4

Ať už jste ranní ptáče od přírody, nebo si raději pospíte déle, věříme, že vám tyto tipy pomohou začít váš den s větším elánem. Pokud máte ještě nějaké tipy, které vám pomáhají nastartovat den, můžete nám dát vědět a rádi je do článku doplníme. :)

Všechny zmíněné produkty naleznete na našem webu www.drvitamin.cz. 

Pokud se vám článek líbí, nezapomeňte se o něj podělit s přáteli. Stačí kliknout na tlačítko SDÍLET níže. 

Zdroj obrázků: Unsplash, Canva